U trendu

Ponoš: Vlast će odrediti datum izbora prema svom interesu, a ne kada to bude odgovaralo opoziciji

Predsednik stranke Srbija centar (Srce) Zdravko Ponoš rekao je da nije siguran da će izbori u Srbiji biti održani u decembru, kao i da će aktuelna vlast njihov datum odrediti prema spostvenim interesima, a ne kada to bude odgovaralo opoziciji i građanima.

Ponoš je za nedeljnik Vreme ocenio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić sada verovatno radi učestala istraživanja javnog mnjenja i da ih proučava „razmišljajući kako da ispliva iz krizne situacije“.

„Pritisci iz Evrope su snažni, pretnje sankcijama nisu naivne. On nije u lagodnoj situaciji, ali je pitanje da li mi znamo to da iskoristimo na odgovarajući način, da li se spremamo za izbore kako valja, sa ciljem da pobedimo“, kazao je Ponoš.

Govoreći o ujedinjenju opozicije na izborima on je ocenio da se stranka Srce ne nalazi u lagodnoj poziciji jer ne pripadaju parlamentarnoj opoziciji, koja se prema njegovim rečima „pomalo zatvorila u nekakav ekskluzivni krug“.

Dodao je da nezavisno od toga oni podržavaju i proteste i dokument „Dogovor za pobedu“ i da ga poštuju, iako ga nisu do sada potpisali.

Upitan da li bi opozicija mogla da sarađuje sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) izjavio je da oni koji predstavljaju delove trenutnog režima nisu prihvatljivi za Srbija centar, kao i da je bilo kakav zajednički nastup moguć samo u okviru prelazne tehničke vlade sa oročenim mandatom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar