U trendu

Ponoš: Vučić vodi kampanju kao da su predsednički izbori, a ne parlamentarni i lokalni

Lider partije Srbija Centar i kandidat za poslanika liste „Srbija protiv nasilja“ Zdravko Ponoš ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi funkcionersku kampanju, kao da se radi o predsedničkim izborima, a ne o parlamentarnim i lokalnim.

Ponoš je za list „Danas“ rekao da se predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević ne pojavljuje u kampanji ni u funkciji „vodonoše“, već da je vode „Vučić i njegove dvorske lude“.

„Vučić se pre nekoliko dana u Nišu čak narugao propisima koji zabranjuju njegov omiljeni vid kampanje u 30 dana pred izbore. I onda mu to nije bilo dosta nego je u sklopu kampanje otišao da se slika sa pripadnicima specijalnih jedinica Vojske Srbije“, rekao je Ponoš.

On je govoreći o napadu na SNS štandove u Kragujevcu ocenio da ga ne bi iznenadilo da je ta „igranka“ bila u funkciji nekih fokus grupa da se vidi kako na te stvari reaguju različite grupe glasača, kao i da je „obmana srednje ime“ aktuelnog režima.

„Ne verujem da je funkcija skeča bila da meri uticaj na izbornu volju, nego da li je to roba koja može da se proda. Verujem i da se većina građana već opredelila kome će pokloniti poverenje“, rekao je Ponoš.

Dodao je i da je bitno da na predstojeće izbore 17. decembra izađu oni koji ne veruju aktuelnoj vlasti, ali nisu uvereni da je promena moguća.

„Upravo od njih zavisi da li će se promena desiti. Ako oni izađu, ako izađe još tih pet odsto glasača, Srbija će konačno moći da se okrene ka normalnosti“, ocenio je Ponoš.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.