U trendu

Ponovo skupovi Granica postoji, prisutan EUFOR

Na međentitetskoj liniji razdvajanja, u mestu Luka na putu Vlasenica-Kladanj, gde su pristalice predsednika Republike Srpske Milorada Dodika organizovale skup „Granica postoji“ raspoređeni su pripadnici policije, ali i EUFOR-a.

Regionalna N1 televizija objavila je da su snage EUFOR-a po prvi put raspoređene na liniji razdvajanja dva bh. entiteta.

Skup, u znak podrške Dodiku, protiv koga je Tužilaštvo BiH podnelo optužnicu zbog nesprovođenja odluka Ustavnog suda BiH i neobjavljivanja odluka visokog predstavnika, održava se i u Koprivni, na međentitetskoj liniji prema Sanskom Mostu u Federaciji BiH.

Protestu u Koprivni prisustvuju i Danijel Egić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS, portparol Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Radovan Kovačević, gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor i načelnik Novog Grada Miroslav Drljača.

Uz njih je i nekoliko stotina građana, koji su stigli autobusima, a saobraćaj prema Sanskom Mostu je blokiran.

U prošli petak na četiri lokacije održani su skupovi podrške Dodiku, na kojima se okupilo ukupno nešto manje od dve hiljade ljudi.

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović je tada izjavila da je to samo „generalna proba“.

Ta okupljanja osudili su predstavnici međunarodne zajednice u BiH, navodeći da je sloboda kretanja svih građana BiH na celoj teritoriji zemlje zagarantovana Ustavom i Dejtonskim sporazumom i da među entitetima ne postoji granica, već samo administrativna linija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar