U trendu

Popadić: Zločince nam nude kao primer za ugled, društvo je ogrezlo u nasilju

Profesor Filozofskog fakultet u Beogradu Dragan Popadić izjavio je danas da je naše društvo ogrezlo u nasilju, zločinci se nude kao primer za ugled, a vršnjačko nasilje je svakodnevica velikog broja dece.

„Pitanje je samo vremena i okolnosti kad će uz fizičko i verbalno nasilje biti upotrebljeno i oružje“, naglasio je Popadić u intervjuu za list Danas.

Prema njegovim rečima, razlika između društvenih okolnosti koje određuju živote mladih u Srbiji u odnosu na njihove vršnjake u Evropskoj uniji, sastoji se u tome da oni žive u sredinama gde se iste stvari različito posmatraju i sankcionišu.

Kako je naveo, „možda bi i drugde u svetu učenici izmicali stolice svojim nastavnicima kad bi znali da za to neće snositi ozbiljne sankcije, možda bi se i oni divili kriminalcima i ratnim zločincima kad bi taj soj ljudi bio zaštićen, i promovisan u njihovim medijma?“

„Možda bi i oni donosili oružje iz kuće u školu kada bi roditelji to oružje imali i još ga držali nezaključanog? Možda bi i osnovci u drugim zemljama išli u streljane da uče da pucaju kada bi njihovi uticajni roditelji mogli to da im obezbede“, rekao je Popadić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar