U trendu

Popović (SNP): Vrednosti vere, slobode, patriotizma ugrožene levičarskim i liberalnim ideologijama

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović je danas ocenio da su „vrednosti poput vere u boga, slobode, patriotizma, jake i zdrave porodice ugrožene agresivnim levičarskim i liberalnim ideologijama“, a da su konzervativni pokreti i konzervativna politika jedini mogući odgovor na to.Popović je na Međunarodnom kongresu konzervativaca (Continental conservative congres, CROSS) kojeg je u Beogradu organizovala njegova SNP, kazao da su „pogrešne i propale leve politike dovole do toga da ljudi žive u veoma opasnom vremenu“, da su „odsustvom jasnih programa i nesposobnošću izazvale rast siromaštva i nezaposlenost“ i „bezuslovno otvorile granice migrantima“.

„Proizvodnja se u mnogim evropskim državama gasi jer po levičarsko liberalnim ideolozima previše košta i izmešta se u druge prostore van Evrope. Zato često stradaju farmeri, mala i srednja preduzeća koja su osnov savremene ekonomije, a time se ruši socijalna stabilnost i stabilnost porodice“, rekao je on.

Po njegovim rečima, Evropa ne ulaže dovoljno ni u nauku i tehnološki razvoj, i zaostaje za drugim delovima sveta u određenim oblastima tehnološkog razvoja.

Popović je na skupu gostiju iz 17 zemalja rekao i da je napadnut sam identitet čoveka, „kome se u besomučnoj propagandi nude lažni izbori u pogledu pola, roda i jezika“.

„Državama se ukida pravo na slobodnu i nezavisnu politiku, i u ovom svetu u kojem se skoro svako pravo i pravilo ukidaju, nudi se samo mogućnost da se bespogovorno sledi diktat novih imperija koje se već rađaju u ovoj krizi i sukobima“, smatra predsednik SNP-a.

Ocenio je da su konzervativni pokreti i konzervativna politika jedini mogući odgovor na taj „haos“.

„Građani Evrope već prepoznaju decenijsku pogubnu politiku levo-liberalnih vlada i naši prijatelji već trijumfuju i prave vlade u Mađarskoj, Italiji, Švedskoj, Finskoj, Španiji, Slovačkoj, a konzervativne stranke koje su danas na ovoj konferenciji, već su vodeće u Francuskoj, Austriji, Nemačkoj, Belgiji“, naveo je Popović.

Rekao je da su leve i liberalne vlade bombardovale Srbiju i držale je pod sankcijama i da je ona izložena svakodnevnom pritisku da se odrekne Kosova i Metohije.

Procenio je da leve i liberalne vlade ne mogu da shvate da se „mesto gde je rođena srpska nacija i Srpska pravoslavna crkva ne prodaju za lažna obećanja i donacije“.

„Sada nam je u Srbiji veoma važno da odbranimo ovu patriotsku i realnu politiku koja je našem društvu donela razvoj i stabilnost, i stoga sam uveren da će naša izborna lista koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić pobediti u decembru na republičkim izborima“, rekao je lider SNP-a.

Popović je posle današnjeg otvaranja kongresa rekao da mu je ogromno zadovoljstvo što se prvi put u istoriji Srbije i to u organizaciji SNP-a održava konferencija konzervativnih partija cele Evrope i Republikanske partije iz Amerike.

„Čast nam je da ćemo danas biti domaćini ove važne konferencije gde će se govoriti o tradicionalnim hrišćanskim vrednostima, o vrednostima porodice, o vrednostima pojedinca i ekonomije koja je bazirana na domaćoj privredi, a pre svega na malim i srednjim preduzećima koja su osnova svake ekonomije“, kazao je Popović.

Dodao je da je siguran da će rezultati te konferencije imati odjeka u celoj Evropi i Americi, i da mu je drago što će se ona verovatno ubuduće održavati svake godine u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar