U trendu

Popović (SSP): Smena vlasti u Beogradu se približila, građani će dobiti metro kakav zaslužuju

Beogradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) ocenio je danas da se „smena vlasti približila“ i da će , potom, Beograd dobiti i metro kakav zaslužuje.

Predsednica SSP Beograd Mila Popović je u saopštenju navela i da „Beograd zaslužuje metro koji će rešiti saobraćajni haos“ i da će, kako je kazala, dobit kada bude smenjena nestručna, bahata i korumpirana vlast koja grad tretira kao stranački plen“.

Navela je i da u opisu fotografije sa današnjeg potpisivanja ugovora za izgradnju depoa za metro, treba da piše i novi slogan Srpske napredne stranke u Beogradu a to je, kako je kazala, „mi sve obećamo i ništa ne ispunimo“.

„Da nisu zaustavili projekat metroa, za koji su pre jedanaest godina glasali odbornici svih stranaka, Beograđani bi se već vozili prvom linijom tri godine, a do kraja sledeće bi dobili i drugu liniju metroa“, kazala je ona.

Prema njenim rečima, umesto linije metroa, gradjani su dobili novi projekat koji ne pokriva centre stambenih i poslovnih aktivnosti u Beogradu, delove Novog Beograda, obrazovne centre, železničku stanicu i Klinički centar.

„Dobili smo i preduzeće Bg metro i voz koje održava metro koji ne postoji i, prema izveštajima Državne revizorske institucije, krši propise i prodaje karte za nepostojeću liniju metora, kazala je ona.

Navela je da se „cena u međuvremenu povećala preko dva puta“, te da je posao, kako je kazala, bez tendera dobila kineska kompanija i da će za nju raditi „omiljeni naprednjački izvođač Milenijum tim“.

„Smena vlasti se približila, i to je dobra vest za Beograđane“, kazala je Popović, piše u saopštenju.

Ocenila da je to razlog „kiselih osmeha“ na licima naprednjaka (prilikom potpisivanja ugovora s kineskom kompanijom) koji su svesni da, kako je kazala, neće uspeti da realizuju „još jedan megalomanski projekat za izvlačenje para“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar