U trendu

Poslanica EP Delbos Korfild: Rezolucija o Srbiji biće veoma oštra

Članica Evropskog parlamenta Gvendolin Delbos Korfild izjavila je danas da će ove nedelje (u vezi zahteva za obavljanjem međunarodne istrage o izborima u Srbiji) biti objavljena rezolucija u kojoj će biti i „veoma oštrih reči“.

Delbos Korfild je za televiziju N1 rekla da je takvih izveštaja već bilo u prethodnom periodu, u vezi izbora u Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji.

„Tražimo da se tako nešto uradi i u Srbiji. Imamo neke optužbe i moramo da obezbedimo da one budu proučene i dokazane“, rekla je Delbos Korfild.

Ona je kazala da su se njene kolege, kada su došli da posmatraju izbore u Srbiji, „osetili napadnutim“, kao i da su videli napade i na druge posmatrače izbora.

„Mi smo zabrinuti zbog napada na demonstrante, kao i na ljude koji su se okupljali na ulicama. Videlo se da je bilo nasilja i to nas brine“, rekla je ona.

Delbos Korfild je, govoreći o rezoluciji Evropskog parlamenta o Srbiji čije se usvajanje očekuje, rekla da se u njoj „traži i zamrzavanje pretpristupnih sredstava“ za Srbiju.

„Ove nedelje biće objavljena vrlo snažna rezolucija o Srbiji, sa vrlo oštrim rečima“, naglasila je Delbos Korfild.

Istakla je da su posmatrači izbora svedočili o premeštanju birača, koji su dovoženi iz drugih delova Srbije, kako bi glasali u Beogradu.

„Bilo je birača koji su dolazili iz Bosne i Hercegovine, možda i iz drugih zemalja. To će sve biti dokazano u izveštaju ODIHR, ali i u međunarodnoji istrazi“, zaključila je poslanica EU parlamenta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar