U trendu

Poslanica Radovanović za BETU: Ministar Gašić odgovoran za lažno saopštenje MUP-a

Narodna poslanica i penzionisana pukovnica policije Slavica Radovanović izjavila je danas da bi ministar Bratislav Gašić morao da snosi odgovornost zbog, kako je rekla, lažnog saopštenja MUP-a da je Dalibor Dragijević preminuo u policijskoj stanici u Boru prirodnom smrću.

Radovanović je agenciji Beta kazala da je MUP obmanuo javnost jer je obdukcionim nalazom utvrđeno da je smrt Dragijevića, osumnjičenog za učešće u ubistvu devojčice Danke Ilić, nastupila nasilnim putem.

„Gašić više ne može da bude ministar policije, jer je lažnim saopštenjem obmanuo javnost pokušavajući da prikrije stvarni uzrok smrti u policijskoj stanici. Odgovornost bi trebalo da snosi i načelnik Uprave kriminilastičke policije Ninoslav Cmolić koji je za propuste policije pokušao da okrivi vlašku zajednicu“, kazala je Radovanović.

Prema njenim rečima, Gašić je kao ministar policije napravio više propusta zbog kojih narod njemu više ne može da veruje.

„Najbolje bi bilo da se vrati u Kruševac i da više ne učestvuje u javnom životu. Gašić je prošle godine optužio Nemačku da skriva ubice Olivera Ivanovića, dok ubicu iz Dubone i Malog Orašja policija nije sprečavala da šenluči i maltretira stanovnike. Gašića interesuje samo bezbednost njegovog šefa i članova stranke kojoj pripada“, ocenila je ona.

I advokat Ivan Ninić smatra da Gašić više ne može da bude ministar policije.

„Ukoliko se ispostavi da je MUP napisao i objavio lažno saopštenje o okolnostima smrti Dalibora Dragijevića, a sve upućuje na to da je čovek prebijen i ubijen, pa je i dežurni tužilac doveden u zabludu, Bratislav Gašić više ni jedan minut ne bi smeo da bude ministar unutrašnjih poslova“, naveo je Ninić na društvenoj mreži X.

Devojčica Danka Ilić nestala je 26. marta u naselju Banjsko Polje kraj Bora.

Da je devojčica ubijena, javnosti je saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić 4. aprila.

Zbog sumnje da su malu Danku prvo udarili službenim automobilom, a potom je stavili u vozilo i ubili, uhapšeni su Srđan Janković (50) iz sela Luke i Dejan Dragijević (50) iz Zlota, zaposleni u JKP „Vodovod“ iz Bora.

Njima se na teret stavlja i da su telo devojčice bacili na deponiju.

Dalibor Dragijević i njegov otac Rade uhapšeni su 6. aprila, zbog sumnje da su pomagali Dejanu Dragijeviću da premesti telo devojčice na, za sada, nepoznatu lokaciju.

Smrt Dragijevića konstatovana je 7. aprila u 3.10 časova, kako je saopšteno iz MUP-a Srbije.

U saopštenju je pisalo da je „lekar mrtvozornik konstatovao prirodnu smrt“.

Telo Dragijevića poslato je na Institut za sudsku medicinu u Beogradu, gde je u obdukcionom nalazu navedeno da su na telu pronađeni tragovi povreda i da je smrt nastupila nasilnim putem.

Telo Danke Ilić još nije pronađeno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.