U trendu

Pošta Srbije: Dogovorene mere za unapređenje materijalnog položaja zaposlenih

Na sastanku vršioca dužnosti direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića sa delom rukovodstva i poslovodstva, „usaglašen je akcioni plan za naredni period i dogovoreno je da svaka funkcija dostavi hodogram aktivnosti“, kako bi se što pre počelo sa primenom dogovorenih mera za poboljšanje poslovanja i unapređenje materijalnog položaja zaposlenih.

Kako je saopšteno iz Pošte Srbije, izrađen je nacrt cenovnika novih Post ekspres usluga, kao i predlog aneksa ugovora oradu, kojim će zaposlenima u tehnologiji biti omogućen dopunski rad.

„S tim u vezi, usaglašen je nacrt sporazuma sa nezavisnim preduzećem ‘Post Pro’, analizirani su predlozi modela koji će se primenjivati za zaposlene u tehnologiji, i ustanovljena je metodologija isplate, odnosno način i visina naknade za zaposlene“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je analiziran i plan za reorganizaciju rejona i normi za poštare i dostavljače, stepen i razlozi opterećenosti rejona i broj izvršilaca koji nedostaje.

„Očekivano je da se sa primenom novih mera za poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih počne već u novembru, kako je i v.d. direktor Pošte Srbije obećao, a visina naknade na osnovu učinka dostizaće i preko 40 procenata u slučajevima izuzetnih rezultata i velike produktivnosti, odnosno ostvarivanjem norme“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar