U trendu

Pošta Srbije pozvala mlade da se prijave Međunarodno takmičenje u pisanju pisama

Pošta Srbije poziva je danas mlade, uzrasta od devet do 15 godina, da se do 20. aprila prijave da učestvuju na nacionalnom takmičenju u pisanju pisama, čiji će pobednik predstavljati Srbiju na Međunarodnom takmičenju za najbolje pismo koje organizuje Svetski poštanski savez kao specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je „Sa 150 godina, Svetski poštanski savez služio je ljudima širom sveta više od osam generacija. Svet se od tada izuzetno promenio. Napišite pismo budućim generacijama o svetu za koji se nadate da će naslediti“, navedeno je u saopštenju.

Kako je precizirano, takmičenje se održava po pravilima Svetskog poštanskog saveza, koja podrazumevaju da pismo mora biti pisano rukom i da sadrži sve elemente pisma: zaglavlje (potpuna adresa autora, datum pisma), uvodni pozdrav (Dragi ili Poštovani), telo pisma (sadržaj), završni pozdrav i potpis.

Pisma ne smeju biti duža od 800 reči, a uz rukom pisanu verziju, učesnici treba da dostave i elektronski prepis urađen na računaru, kao i lične podatke učesnika (ime i prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, ime i prezime roditelja, broj telefona roditelja, imejl adresa roditelja i broj reči u pismu).

Kriterijumi za ocenu biće struktura pisma, pridržavanje teme, kreativnost i upotreba jezika.

Radovi se šalju na adresu Pošte Srbije, Poštanski pregradak 500, 11120 Beograd 35, sa naznakom – Konkurs Takmičenje u pisanju pisama za mlade.

Pristigle radove ocenjivaće stručna Komisija koju čine predstavnici Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva prosvete i Pošte Srbije.

Na međunarodnom nivou, autori tri najbolja pisma biće nagrađeni zlatnom, srebrnom i bronzanom medaljom koje dodeljuje Svetski poštanski savez.

Detaljne propozicije konkursa dostupne su na sajtu Pošte Srbije, na stranici https://www.posta.rs/lat/stanovnistvo/usluga.aspx?usluga=marketinske usluge/konkurs/medjunarodno-takmicenje-u-pisanju-pisama-za-mlade , kao i na zvaničnom Fejsbuk i Instagram profilu Pošte.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.