U trendu

Predsednica Kosova: Posvećeni smo nastavku odličnih odnosa sa S.Makedonijom

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je danas tokom sastank sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim koji je u poseti Prištini, izjavila da je Kosovo „posvećeno nastavku odličnih odnosa sa Severnom Makedonijom“.

Osmani i Pendarovski su potvrdili da su za produbljivanje saradnje u trgovini, kulturi, zdravstvu, prosveti, poljoprivredi, turizmu, informacionim tehnologijama preneto je u saopštenju.

Osmani je zahvalila Pendarovskom zbog njegove „posvećenosti odličnim odnosima Kosova i Severne Makedonije“ i istakla da „obe zemlje imaju zajedničku viziju za stabilan Zapadni Balkan, integrisan u EU“.

Kabinet Osmani je saopštio da je ona rekla da su „Albanci u Severnoj Makedoniji most koji povezuje dve države i stub stabilnosti i procesa evropskih integracija Severne Makedonije“.

Rekla je i da bi članstvo Kosova u Savetu Evrope bilo „u funkciji zaštite ljudskih prava svih građana Kosova bez razlike“, a i da Kosovo „zaslužuje da dobije status zemlje-kandidata u EU“ jer je „pokazalo ozbiljnu posvećenost procesu radikalnih reformi“.

Osmani je ocenila da uključivanje Kosova u „Partnerstvo za mir“, a potom i u NATO, „ima strateški značaj“ i „garancija je stabilnosti ne samo Kosova, već i regiona“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar