Predsednik Sinhue razgovarao sa počasnim predsednikom britanskog Kluba grupe 48

Predsednik novinske agencije Sinhua Fu Hua sastao se u nedelju 16. juna u Londonu sa Stivenom Perijem, dobitnikom medalje prijateljstva za reformu Kine i počasnim predsednikom britanskog Kluba grupe 48.

Tokom godina, Klub grupe 48 je dao veliki doprinos promovisanju kinesko-britanske ekonomske i trgovinske razmene, kao i kulturnih i međuljudskih razmena, rekao je Fu, koji predvodi delegaciju u Britaniji, prenosi Sinhua.

Sinhua je oduvek bila posvećena pripovedanju dorih priča o kinesko-britanskom prijateljstvu, posebno o „onima koji su probijali led“ i s generacije na generaciju težili ka cilju kinesko-britanskog prijateljstva, rekao je on.

Sinhua nije štedela napore da prenese „duh koji probija led“ i blisko je sarađivala sa Klubom grupe 48 kako bi odigrala pozitivnu ulogu u promovisanju stabilnog razvoja kinesko-britanskih odnosa, dodao je on.

Sinhua služi kao važan prozor za upoznavanje sveta sa Kinom i kao neophodan kanal za svet da razume razvoj Kine, rekao je Peri, dodajući da će Klub grupe 48 nastaviti svoje napore da stvori više mogućnosti za trgovinu između Britanije i Kine.

Godine 1953, britanski preduzetnici koje je predstavljao Džek Peri, otac Stivena Perija, otpočeli su poslovno putovanje u Kinu, hrabro probivši „ideološki led“ i preuzeli vođstvo u otvaranju kanala kinesko-britanske trgovinske razmene.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.