U trendu

Predsednik: U udesu helikoptera u Keniji poginuo šef vojske i devet visokih vojnih zvaničnika

Šef oružanih snaga Kenije Fransis Omondi Ogola, i još devet vojnih zvaničnika poginuli su danas u udesu helikoptera na zapadu zemlje, objavio je bilans nesreće predsednik Vilijam Ruto.

„Danas u 14.20 (13.20 po srednjeevropskom vremenu) naša nacija je doživela tragičnu vazdušnu nesreću u regionu Sindar, u okrugu Elgejo Marakvet. Sa dubokom tugom javljam da je poginuo general Fransis Omondi Ogola, šef Kenijskih oružanih snaga“, rekao je kenijski šef države posle hitno sazvanog sastanka nacionalnog Saveta za bezbednosst.

On je dodao da je sa generalom Ogolom pogu nesreći bilo jođ 11 hrabrih vojnika, od kojih je devet takođe poginulo, a dvoje je preživelo.

Vojni zvaničnici bili su u poseti toj oblasti koja se nalazi 400 kilometara od Najrobia, da obiđu kenijske vojnike raspoređenje tamo da se bore protiv kriminalnih bandi koje tamo seju teror.

Vilijam Ruto je imenovao Fransisa Omondija Ogoloa (61) na čelo vojske 29. aprila 2023. godine. On je završio Vojnu školu u Parizu i Nacionalni koledž odbrane u Keniji, a karijeru je počeo 1984. u vazduhoplovnim snagama, prema sajtu kenijskog ministarstva odbrane.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.