U trendu

Predsednik Vlade Srbije razgovarao sa ambasadorom Japana

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević je danas razgovarao s ambasadorom Japana Akirom Imamurom o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i partnerstvu u zajedničkim projektima.

Imamura je kazao da Japan nastoji da neguje dobre odnose i bude podrška stabilnosti i prosperitetu Srbije i zahvalio zbog podrške Vlade Srbije jačanju ekonomske saradnje.

Vučević je kazao da će poseta privrednika Srbije Japanu iduće nedelje biti dobra prilika za proširenje saradnje i prenošenje iskustva i naveo da su japanski investitori već prepoznali prednosti poslovanja u Srbiji – saopštila je Vlada.

„Srbija je veoma zainteresovana za japanske investicije u oblasti automobilske, hemijske, farmaceutske i IT industrije, kao i za ulaganja u oblasti zaštite životne sredine i kulture“ – kazao je Vučević i pozvao i druge japanske investitore da ulažu u Srbiji.

Vučević je rekao da je veoma zadovoljan zbog zainteresovanosti za saradnju u izgradnji i finansiranju reverzibilne hidroelektrane (RHE) „Bistrica“ i u drugim energetskim projektima, kao i za projekte u oblasti zaštite životne sredine.

Govoreći o bilateralnim odnosima, Vučević je kazao da je nezadovoljan odlukom Japana da podrži Rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.