U trendu

Premijer Kosova: Namerno se dramatizuje telefonski razgovor Kusari Ljilja- Radoičić

 Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da se „namerno i nepotrebno“ dramatizuje u ponedeljak objavljeni telefonski razgovor šefice parlamentarne grupe Samoopredeljenja (PS) Mimoze Kusari Ljilja sa bivšim potpredsednikom Srpske liste i organizatorom kriminalnog napada u Banjskoj Milana Radoičića.

On je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je u ovom slučaju portparol PS dao tačan odgovor, te dodao „da građani znaju zašto Radoičić sada beži, a nekada je bio u kabinetu kod premijera“.

„Nisam ih lično čuo, ali građani znaju ko je sarađivao sa Radoičićem i vrlo im je jasno zašto je Radoičić sada pobegao i nekada je bio u kabinetu premijera“, kazao je Kurti.

Kako je kazao, „za ovo je tačan odgovor dao portparol subjekta (PS) gde sam ja predsednik – Arlind Manžuka (Arlind Manxhuka)“,

Dodao je da je to „izmišljena situacija i da je Radoičić ovog meseca već devet meseci na slobodi u Srbiji“, te da „prioritet treba da bude podizanje optužnice protiv njega”.

Upitan da li će biti preduzete mere protiv Kusari-Ljilje, Kurti je rekao da razume da se po svaku cenu pokušava da dramatizuje nekoliko sekundi razgovora za koji „ne zna kako je preduzet, gde je preduzet, kako je presretnut i ko je to organizovao“.

„Ali još jednom, ja sam predsednik PS, a Mimoza Kusari nije član PS, i da je naš član postoje komisije za te stvari, PS nema predsednika diktatora koji donosi odluke kako bi ko želeo“, kazao je.

Juče objavljeni delovi razgovora Kusari Ljilje i Radojčića izazvali su buru negodovanja i kritika na Kosovu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.