U trendu

Preminula novinarka Jelena Gligorić

Novinarka i nekadašnja urednica u redakciji Radio Jugoslavije Jelena Gligorić preminula je u Beogradu u 71. godini, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Kao turistički novinar, predano je radila na promociji jugoslovenskog turizma preko talasa Radio Jugoslavije, koji je u to doba emitovao program na 12 svetskih jezika i bio slušan na celoj zemaljskoj kugli.

Posle raspada Jugoslavije, početkom devedesetih godina prošlog veka, u sklopu Radio Jugoslavije počeo je da se emituje program JU radija, koji je ubrzo postala jedna od najslušanijih lokalnih radio stanica u Srbiji, a slušanosti je umnogome doprineo Jutarnji program, koji je uređivala i vodila Jelena Gligorić.

Godine 2011. dobila je Povelju Savezne javne ustanove Radio-Jugoslavija, Međunarodni radio Srbija, „za poseban doprinos u ostvarivanju uređivačke politike i značajan domet u radio stvaralaštvu“.

Jelena Gligorić je sa mesta urednika u Privrednoj redakciji 2015. otišla u penziju, a nekoliko meseci nako toga prestala je da postoji Radio Jugoslavija.

Ispraćaj za kremaciju Jelene Gligorić biće u petak, 12. januara 2024. godine, u 11.00 na Novom groblju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar