U trendu

Pripadnici 'valjevske grupe' nakon 14 godina suđenja osuđeni na ukupno 111 godina zatvora

 Viši sud u Beogradu saopštio je danas da su, nakon 14 godina suđenja, osmorica pripadnika kriminalne „valjevske grupe“ prvostepeno osuđeni na ukupno 111 godina zatvora.

Okrivljeni Milan Lazarević i Zoran Jeličić osuđeni su na po 35 godina zatvora zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo, a Milan Milijanović na 15 godina zbog krivičnog dela teško ubistvo pomaganjem, dodaje se u saopštenju.

Lazarević, kao i Dejan Velimirović, Marko Miličković, Aleksandar Pavlović, Nebojša Gloskoković i Marko Lazarević osuđeni su za izvršenje krivičnog dela iznuda.

Glosković je osuđen na sedam godina i šest meseci zatvora, Pavlović na pet godina, Velimirović na četiri godine i šest meseci, Lazarević na pet godina i Miličković na četiri godine i šest meseci, navodi se u saopštenju beogradskog Višeg suda.

Sud je naveo i da su orkivljeni oslobođeni po određenim tačkama optužnice, dok su određene tačke optužnice odbijene.

Rešenjem Višeg suda u Beogradu prema okrivljenima Lazareviću i Jeličiću je produžen pritvor, koji po tom rešenju može trajati do upućivanja u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, najduže dok ne istekne vreme trajanja kazne izrečene prvostepenom presudom, zbog opasnosti od bekstva i ponavljanja krivičnog dela.

Protiv presude dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар