U trendu

ProGlas pozvao građane da do 13. januara dostave dokaze o krađi izbora

Jedan od osnivača ProGlasa profesor Miodrag Jovanović izjavio je ispred Ustavnog suda da je taj sud nadležan da poništi izborni postupak, da nalazi posmatrača govore da je bilo sistemske pljačke izbora, a građane pozvao da do 13. januara dostave sve dokaze koje imaju o tome.

„Molimo vas da nam do 13. januara pošaljete sve foto i video zapise koji mogu da potkrepe dokaze o krađi izbora i mi ćemo ih priložiti Ustavnom sudu uz zahtev za poništenje izbornog postupka“, rekao je profesor Pravnog fakulteta.

Dodao je da po dostavljajnju dokaza Ustavni sud mora hitno da reaguje, jer, kako je naveo, Srbija ne sme dočekati svoj praznik Sretenje, a da ne zna da li je u njoj ukinuto demokratsko pravo izbora.

Profesor Jovanović je ispred okupljenih građana tri puta ponovio rečenicu „Živim u diktaturi i dobro mi je“ i rekao da ako sada „odustanemo od svog dostojanstva moraćemo ovo da ponavljamo ujutru i uveče kao mantru“.

On je rekao da građani ne pristaju na diktaturu, da će vreme praznika biti iskorišćeno da se pregupišu snage i ponovi da se novi izbori moraju raspisati.

Govorom profesora Jovanovića, završeno je današnje okupljanje građana na inicijativu Proglasa, uz skandiranje „Novi izbori“ i „Vučiću odlazi“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar