Protest Srbija protiv nasilja u Beogradu subotu od 19.00 ispred RTS-a i REM-a

U Beogradu će u subotu, 26. avgusta, u 19.00 sati početi 17. protest „Srbija protiv nasilja“, saopšteno je danas.

Posle okupljanja ispred Doma Narodne skupštine Srbije, protestovaće se ispred obližnje zgrade RTS-a i sedišta REM.

Tehnički organizatori protesta – predstavnici proevropske opozicije u Skupštini Srbije, sazvali su  danas o tome konferenciju za novinare.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac je rekao da će ispred zgrade Radio-Televizije Srbije govore održati predstavnica Sindikata „Nezavisnost“ Vesna Vojvodić i profesorka iz Zrenjanina Senka Jankov, kažnjena smanjenjem plate posle suspenzije zbog podrške protestu.

Od zgrade RTS-a protestna kolona će potom do sedišta REM-a na Trgu Nikole Pašića gde će se protest završiti govorom Milice Kostin, studentkinje Pravnog fakulteta, rekao je Lutovac.

On je najavio da će se govoriti i o Ustavnom sudu koji je „već 12 godina na kolektivnom odmoru i ne obraća pažnju na ono što se dešava oko nas, a naročito šta radi predsednik Srbije“.

Lutovac je kazao da je tema i ovog protesta prosveta i kako se prema njoj odnose mediji, a izneo da su kompleti školskih udžbenika 17 odsto skuplji nego prošle godine.

Govorio je i o radu RTS-a i ocenio da „nastavlja po starom“ uprkos protestim čiji je jedan od zahteva smenjivanje rukovodstva te kuće. Naveo je da je poslednja vest RTS u kojoj se pominje Demokratska stranka iz 2020. godine, a prethodna je bila 2019.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.