U trendu

Protest u Novom Sadu: Potrošen je strah, ostao je samo bes

U centru Novog Sada večeras je održan 13. po redu protest protiv nasilja, sa kojeg je poručeno da je „potrošen strah građana, a ostao je samo bes“.

Aleksa Mitrović iz organizacije „Studenti protiv nasilja“ podsetio je da je danas počela nova školska godina.

„Počela je škola i nova bojazan da nasilje ponovo ne zađe tamo gde su naši najmlađi i najdraži“, kazao je Mitrović.

Petar Holik iz Građanskog pokreta Bravo kazao je da su policijski inspektori Slobodan Milenković i Dušan Mitić smenjeni nakon što su otkrili plantažu marihuane „Jovanjica“ i dodao da im je sada ugrožen i život.

„Naprednjaci su odgovorni za dugi spisak namernih i slučajnih grešaka, to je štetočinska vladavina koja traje duže od decenije. Za to je najodgovorniji prikriveni radikal sa Andrićevog venca“, kazao je Holik.

Aktivistkinja iz Vršca Zorana Crnojević kazala je da će se širiti „plamen pobune“ u svakom gradu.

„To nije borba samo za puku smenu vlasti. To je vrednosna borba, borba za pravnu državu, za društvo jednakih šansi, za snažne institucije, snažan građanski sektor, za buđenje svesti o odgovornosti, protiv negativne selekcije, društvo kojem je vrhunska vrednost mir a ne rat, za politike koje rade za javno dobro, za tolerantno društvo i podršku svim našim različitostima“, poručila je ona.

Na protestu se okupilo stotinak građana, a viđena je jedna zastava Grada Novog Sada i studentski transparent „Računajte na nas“.

Sledeći protest zakazan je za naredni petak, 8. septembar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar