U trendu

Protesti protiv nasilja u petak u Novom Sadu i Zrenjaninu

U Novom Sadu će u petak, 11. avgusta biti održan deseti po redu protest protiv nasilja a kako su najavili organizatori, centralna tema skupa biće „urbanističko nasilje“ u tom gradu.

Početak protesta najavljen je za 19 časova u Ulici Modene a posle obraćanja, učesnici skupa krenuće u protestnu šetnju do zgrade Skupštine Novog Sada u kojoj je prošle nedelje „naprednjačka većina“ izglasala odluku o izradi Plana generalne regulacije za prostor između primarnog odbrambenog nasipa i Ribarskog ostrva, takozvanog „Novog Sada na vodi“.

„Tom odlukom je Novi Sad, uprkos mnogobrojnim protivljenjima stručnjaka iz više oblasti, Društva arhitekata Novog Sada, aktivističke zajednice i građana, ušao u finale procesa započetog donošenjem GUP-a, sa jasnim ciljem da se omogući realizacija elitnog stambeno-poslovnog kompleksa ‘Novi Sad na vodi'“, stoji u saopštenju.

Organizatori protesta u Novom Sadu su Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, građanski pokret Bravo, Nova – Da se struka pita, Zajedno, Pokret za preokret, Pokret slobodnih građana, Srbija centar – SRCE, Zeleno – levi front, Omladinsko-studentska akcija – OSA, Most solidarnosti, a kako su saopštili organizatori, od sada i Narodni pokret Srbije.

U petak u Zrenjaninu najavljen 13. protest protiv nasilja

U Zrenjaninu će u petak, 11. avgusta biti održan novi protest „Zrenjanin protiv nasilja“.Kako au najavili organizatori, protestni skup zakazan je za 19.00 sati na šetalištu pored jezera u naselju Mala Amerika.

„Građanke i građani Zrenjanina će i trinaestu nedelju zaredom iskazati snažno nezadovoljstvo stanjem u društvu i narastajućem nasilju koje promoviše režim Aleksandra Vučića“, navodi se u pozivu na okupljanje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)