U trendu

Radar: Brat osumnjičenog za ubistvo devojčice iz Bora umro nasilnom, a ne prirodnom smrću

Brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje devojčice iz Bora umro je nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, ustanovljeno je veštačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, saznaje nedeljnik Radar.

Taj nedeljnik je na svom sajtu objavio da su u sudsko-medicinskom nalazu konstatovane brojne povrede D.D. (40) po telu, zbog čega su veštaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti.

Nalaz veštaka je prosleđen nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru na dalje postupanje, piše Radar.

Osumnjičenom D.D. iz Bora u subotu 6. aprila određeno je zadržavanje do 48 sati u policijskoj stanici u Boru, zbog sumnje da je, nakon izvršenog krivičnog dela, pomogao deset godina starijem bratu, koji je osumnjičen za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.

U saopštenju MUP-a od 7. aprila navodi se da je osumnjičenom u ranim jutarnjim časovima „pozlilo“ i da je „uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i lekara Doma zdravlja u Boru, koji su pokušali reanimaciju, D.D. u 3.10 časova preminuo“.

Veštačenje Instituta za sudsku medicinu u Beogradu je, međutim, kako puiše Radar, pokazalo da D.D. nije umro prirodnom smrću, već od posledica batinanja, čiji su tragovi bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu veštaka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.