U trendu

Radikali u Kruševcu položili venac na spomenik 'đeneralu' Veljku Radenoviću

Delegacija Srpske radikalne stranke (SNS) položila je danas u Kruševcu venac na spomenik komandantu Posebnih jedinica policije u Prizrenu tokom rata na Kosovu i Metohiji, potpukovniku Veljku Radenoviću.

Predsednik Rasinskog okružnog odbora SRS Dejan Marinković ocenio je da su Srbiji „više nego ikada potrebni heroji poput Radenovića“ koji je zbog zasluga u oslobađanju Orahovca od terorističke Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) jula 1998. godine u narodu prozvan „đeneral“.

„Njegovo ime i prezime upisani su zlatnim slovima u stranice srpske istorije. Naša stradala braća u Banjskoj, ti srpski mučenici i heroji, svojim junaštvom nasledili su đenerala Veljka Radenovića“, naveo je Marinković a prenela SRS.

Ocenio je da Srbi na Kosovu i Metohiji „trpe veliki teror od strane šiptarskih terorista“.

„Neizmerna je bol za našom stradalom braćom na Kosovu i Metohiji. Svojim junaštvom stali su u red slavnih srpskih vojvoda i velikomučenika. Njihovo stradanje za svetu srpsku zemlju meri se sa stradanjem srpskih vitezova u Kosovskom boju. Nikada se srpski narod neće pomirati sa otimanjem svete srpske zemlje i naših pravoslavnih svetinja. Nema tih lanaca kojim se mogu vezati srpski sokolovi“, naveo je predsednik Rasinskog okružnog odbora SRS.

Marinković je dodao da su nove haške optužnice protiv lidera SRS Vojislava Šešelja i još četvoro radikala zbog navodnog nepoštovanja tog suda, „još jedan dokaz ispravnosti političkog programa Srpske radikalne stranke“.

„Traži nas Hag. Traže srpske radikale. Nisu nas uplašili i neće nas zaustaviti u borbi za srpske nacionalne interese. Njihove optužnice su samo vetar u leđa srpskim radikalima da se još jače borimo protiv tog belosvetskog šljama. Ne damo im nijednog srpskog radikala“, dodao je Marinković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар