U trendu

Ratko Ristić kandidat Dveri i Zavetnika za gradonačelnika Beograda

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta Dveri, stranke Zavetnici i grupe intelektualaca na decembarskim izborima je profesor beogradskog Univerziteta Ratko Ristić, saopšteno je danas na konferenciji za novinare ispred Starog dvora.

Ristić, kao nestranačka ličnost, biće prvi na listi za gradske izbore „nacionalnog okupljanja“ koje su pokrenule Dveri, Zavetnici i grupa srpskih intelektuaca, a zalaže se, kako je rečeno novinarima, za stavljanje nacionalnih interesa, porodičnih vrednosti i domaćih privrednika i poljoprivrednika u prvi plan.

Ristić je ocenio da u Beogradu ima mnogo problema, te izrazio spremnost da, kako je kazao, sa svojim timom, radi na njihovom rešavanju.

„Javno zdravlje je najveći problem i to je van svih politika, a smanjenje izvora zagadjenja je jedan od prioriteta“, kazao je on.

Ukazao je na ovogodošnji problem sa „ambrozijom“, te dodao da je, zbog toga, bar 40 odsto gradjana Beograda imalo problema zbog alergija.

Prema njegovim rečima, veća bezbednost dece u školama, borba protiv narkomanije, suzbijanje širenja kockarnica i kladionica, poboljšanje rada javne uprave, suzbijanje investitorskog urbanizma, neke su od stvari za koje se zalaže.

Kazao je da je Beograd centar Srbije ali i, kako je naveo, čitavog srpskog naroda.

„Svi Srbi, gde god da žive, gledaju u naš grad i poruke koje se šalju“, kazao je Ristić koji smatra da Beograd i zato mora da bude duhovni, moralni i kulturni orijentir svih Srba.

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da „nacionalno okupljanje“ koje su pokrenuli taj pokret i Zavetnici, uz podršku grupe intelektualaca, danas ostvaruje „prvi iskorak“ ka pobedi na predstojećim izborima

„Tada ćemo činiti buduću vlast na svim nivoima, naša politika će presudno uticati na formniranje buduće vlasti. Ristić, kao nestranačka ličnost, predstavlja veliki dobitak za srpsku politiku“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, ljudi poput Ristića, koji nisu kompromitovani, imaju stručne biografije i profesionalno su ostvareni, donose novi kvalitet na srpsku političku scenu.

„Ristić je ne samo doživeo vrh u svojoj univerzitetskoj karirijeri već je uvek sa svojim narodom i na svakom mestu gde se brane nacionalni interesi, javno zdrvalje i gde se štiti životna sredina, ili se brane ljudska prava i slobode“, kazao je on.

Obradović je kazao da je Ristić „najbolji kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda“, te izrazio uverenje u njegovu pobedu.

Predsednica stranke Zavetici Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je, u kontekstu istrorijskih dešavanja u ratovima oko Beograda, da i danas „nacionalno okupljanje“ pokušava da, kako je kazala, „ne samo oslobodi Beograd već i da ga vrati na mesto koje zaslužuje“.

„Ristić neće biti samo kandidat za gradonačelnika, biće obraz Beograda, a svi znamo da taj obraz mora biti svetao“, rekla je ona.

Pozvala je Beogradane da podrže Ristića i listu Zavetnika i Dveri.

Najavila je obilazak svih krajeva Beograda, od Grocke i Mladenovca do centralnih gradskih opština, te naglasila da Dveri i Zavetnici neće učestvovati u „prljavoj političkoj kampanji“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar