U trendu

Reditelj Golubović: ProGlas je pokušaj solidarnosti i ohrabrenja građana da iskažu svoj stav

Reditelj Srdan Golubović izjavio je danas da je ProGlas, čiji je inicijator, proistekao iz nezadovoljstva i potrebe da se to nezadovoljstvo nekako artikuliše.

„Za mene je ova inicijativa pokušaj solidarnosti i ohrabrenja građana da iskažu svoj stav. Živimo u društvu u kojem je svako ko misli drugačije neprijatelj“, rekao je Golubović, u intervjuu za list Danas.

Dodao je da su građani okupirani strahom da svaki pojedinac koji misli drugačije može da snosi posledice, što je za Golubovića bio i osnovni razlog da stane iza ovog proglasa.

„Naša želja za okupljanjem nije bila u smislu toga da smo ni neka elitistička grupa. Naprotiv, mi smo samo neki zabrinuti građani, kako smo u tom proglasu i rekli“, naveo je Golubović.

On je rekao i da su se okupili jer svojim karijerama i svime što su do sada uradili imaju tu poziciju sa koje mogu ovako nešto da kažu.

„Ali, da kažemo u kontekstu ohrabrenja da i ostali ljudi mogu makar da preuzmu osnovni deo neke svoje građanske obaveze i dužnosti a to je da izađu da glasaju. Ako ništa drugo, ovo je deo jednog aktivnog bavljena političkim životom“, naveo je Golubović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar