U trendu

Reditelj Marković: Nadam se pobuni zdravog razuma protiv ovog bolesnog stanja

Reditelj Goran Marković izjavio je danas da se ovaj režim stalno sprda sa tekovinama civilizacije i nastoji da izbriše i poslednju uspomenu na dostojanstveni život.

„Ti koji nas mrcvare su jako ranjivi na mogućnost pobune. Plaše se revolta. I zato pokušavaju da nas strahom umrtve, anesteziraju. Ali, svako od nas se može jednog jutra probuditi i odlučiti da će od sada živeti ljudski“, rekao je Marković u intervjuu za list Danas.

Kako je naveo, „to je dovoljno“ i dodao: „Posle toga sve ide samo od sebe. Strah se pobeđuje, kao grip, na primer“.

Na pitanje o izborima, rekao je da se „nada da će pobediti pobuna zdravog razuma, protiv bolesnog stanja u koje se ovo drušvo nalazi“.

„Izbori ili ulica, svejedno je. Ja sam, na primer, slobodan i ne bojim ih se. Verujem da se i ostali tako osećaju. Sve više i više…“, rekao je Marković.

List podseća da je Jugoslovenska kinoteka najavila uskoro svečanu promociju još jednog digitalno restaurisanog filma Markovića, ostvarenje „Sabirni centar“.

„Činjenica je da smo svi sada u ‘sabirnom centru’, jedino što u tome nema ničeg komičnog. Stvar je ovoga puta jako ozbijna i nema mesta šali, osim ako niste Duško Petričić“, naveo je Marković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar