U trendu

RIK , posle ponovljenog glasanja na osam biračkih mesta objavio rezultate parlamentarnih izbora

 Republička izborna komisija (RIK) je posle ponovljenih izbora za narodne poslanike na osam biračkih mesta objavila rezultate parlamentarnih izbora.

RIK je na svom sajtu objavio rezulate na osnovu svih obrađenih biračkih mesta, a po kojima je ista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ osvojila 46,75 odsto podrške.

Opoziciona lista „Srbija protiv nasilja“ osvojila je 23,66 odsto glasova a lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“ 6,55 odsto.

Koalicija NADA osvojila je 5,02 odsto glasova, lista Branimira Nestorovića „Mi – glas iz naroda“  4,69 odsto glasova a koalicija stranke Zavetnici i pokreta Dveri 2,76 odsto glasova.

Savez vojvođanskih Mađara osvojio je 1,7 odsto glasova, Srpska radikalna stranku 1,46 odsto a lista koju su predvodili Usame Zukorlić  i Tomislav Žigmanov 0,76 odsto glasova.

Lista „SDA Sandžaka – Sulejman Ugljanin“ dobila je 0,57 odsto, a lista „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“ 0,35 odsto glasova.

Lista Narodna stranka osvojila 0,88 odsto, a lista Zajedno za budućnost 0,18 odsto, piše na sajtu RIK-a.

Ruska stranka osvojila je 0,3 odsto glasova, lista Čedomira Jovanovića 0,24 odsto, a lista Saše Radulović i Borisa Tadić 1,18 odsto glasova.

Za  listu „Srbija na zapadu“ glasalo je 0,14 odsto, dok je  lista „Albanska demokratska alternativa“ 0,08 odsto glasova.

Građani su juče glasaali na dva biračka mesta u Bačkom Petrovcu, tri u Beloj Palanci i na po jednom mestu u opštinama Beočin, Mionica i Petrovac na Mlavi.

Rok za podnošenje prigovora posle ponovljenih izbora je 72 časa od zatvaranja biračkih mesta i utvrđivanja preliminarnih rezultata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar