U trendu

Rotari klub: Za četiri godine prikupljeno 700.000 dolara za srpske škole

Tokom četiri godine, koliko traje saradnja Rotari Distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru sa ministarstvom prosvete Srbije, ta organizacija je zahvaljujući podršci iz 52 kluba iz celog sveta prikupila ukupno 700.000 dolara za srpske škole, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju Rotari kluba, saradnja je pre četiri godine uspostavljena potpisivanjem memoranduma „Za lepšu školu“ i „Godine uzleta“.

„Na osnovu ovih memoranduma do sada smo donirali osnovnim školama preko 600 računara, 1.200 mbot robota i 1.070 dronova za učenje programskih jezika skreč i pajton. Opremili smo i 66 predškolskih ustanova shodno programu ‘Godine uzleta’ mobilnim nameštajem i IKT opremom“, rekao je guverner Rotari Distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru, Aleksandar Radojičić.

On je na sastanku sa ministarkom prosvete Slavicom Đukić Dejanović rekao da očekuje da pre završetka ove školske godine budu odobreni projekti za novu donaciju od „200 dronova i 200 mbot robota, kao i za opremanje 20 – 25 predškolskih ustanova, odnosno vrtića mobilnim nameštajem i IKT opremom po programu ‘Godina uzleta'“.

„Veliku pomoć u obezbeđivanju sredstava pružili su nam mnogobrojni rotarijanski prijatelji iz čitavog sveta a pre svega iz Džordžije/SAD i Berlina koji su naši stalni partneri u ovim Global Grantovima poslednjih godina. Takođe, veliku pomoć dobili smo i od Rotari Fondacije i USAID u programu ‘Srce Evrope’, koji se realizuje za 12 zemalja Istočne Evrope“, rekao je Radojičić.

Kako se navodi u saopštenju, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je tom prilikom naglasila da „daje punu podršku Rotari projektima u oblasti obrazovanja“, kao i da se nastavlja saradnja, čiji je cilj kontinuirana akcija opremanja i pomoć predškolskim ustanovama i osnovnim školama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar