U trendu

Sarajlija, koji je ubio bivšu nevenčanu suprugu, imao zabranu prilaska žrtvi

Alen Bećirović (1989), koji je u sarajevskom naselju Alipašino polje ubio svoju bivšu nevenčanu suprugu Emiru Maslan (1992), danas je priveden na saslušanje u Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Bećirović je bivšu nevenčanu suprugu ubio juče, pred njihovim četvorogodišnjim sinom, koga je nakon što je izvršio zločin odveo u svoj stan u naselju Hrasno.

Policija je upala u njegov stan i evakuisala dete, a potom uhapsila Bećirovića.

Žrtva, Emira Maslan, u vanbračnoj zajednici sa Bećirovićem je bila do decembra prošle godine, kada ju je Služba socijalne zaštite Novo Sarajevo izmestila prvo u Sigurnu kuću, a potom u stan u Ulici bosanska, gde je i ubijena.

Anel Bećirović je odranije osuđivan za nasilje u porodici, ugrožavanje sigurnosti, kao i za posedovanje i trgovinu drogom.

Opštinsku sud u Sarajevu je 15. decembra prošle godine Bećiroviću izrekao zabranu približavanja žrtvi nasilja u porodici, nevenčanoj supruzi Emiri Maslan, na udaljenosti od 500 metara, u trajanju od 24 meseca.

Sud je naložio i obavezan psiho-socijalni tretman Bećirovića, u trajanju od šest meseci, što su, kako se navodi, institucije zadužene za to i sprovele.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar