U trendu

Savet za BDP Srbije: Za privredni rast ključno građevinarstvo i brže izdavanje dozvola

Premijerka Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) na kojoj je ocenjeno da su građevinarstvo, industrija i privreda ključne oblasti za ostvarivanje privrednog rasta.

Brnabić je rekla da bi Srbija 2023. godine trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto, a da je za postizanje tog cilja ključna oblast građevinarstvo i brže izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola, saopštila je Vlada Srbije.

Ona je istakla da stabilna privreda i kontinuirani rast BDP-a direktno utiču na realno povećanje plata i penzija građana Srbije.

Na sednici je razgovarano i o setu najavljenih ekonomskih mera pomoći usmerenoj ka podizanju životnog standarda građana.

Povećanja plata i penzija moguća su zbog stabilne ekonomske politike koju Srbija ima godinama unazad, pa je rast BDP-a ključan za nastavak kontinuiranog rasta ekonomske moći građana Srbije, rečeno je na sednici.

Premijerka se ukazala i da su javna ulaganja ulaganja važna kako za privredni rast, tako i za živote građana, pre svega investicije u škole, bolnice, naučnu infrastrukturu i druge objekte od javnog značaja.

Poručila je da je za ostvarivanje većeg privrednog rasta važan svaki projekat i da sva ministarstva, lokalne samouprave i javna preduzeća moraju da ubrzaju aktivnosti, u skladu sa rokovima.

Premijerka je ocenil da potencijal turizma nije do kraja iskorišćen, i najavila povezivanje sa turoperaterima zemalja čiji su građani zainteresovani da posete Srbiju, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar