U trendu

Sednica vlade RS u Srebrenici, prisutan i Dodik

U zgradi gimnazije u Srebrenici danas je počela sednica vlade Republike Srpske kojoj prisustvuje i predsednik tog entiteta Milorad Dodik, ministri iz RS u Savetu ministara BiH, načelnici i gradonačelnici lokalnih zajednica Birča i Podrinja.

Sednica vlade RS u Srebrenici zakazana je povodom današnjeg glasanja u Generalnoj skupštini UN o rezoluciji o Danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995.

Kako javljaju sarajevski mediji, u Srebrenici je od sinoć uočljivo pojačano prisustvo policije sa dugim cijevima, a na ulicama se mogu videti oklopna vozila.

Pre dolaska u Srebrenicu Dodik je sa delegacijom posetio Bratunac gde su položili vence na lokalnom groblju

U Srebrenicu je danas došao i Nerin Dizdar, ministar raseljenih osoba i izbeglica u Federaciji BiH da, kako je rekao, pruži podršku Srebreničanima i da pošalje poruku da usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici nije ničiji poraz osim poraza genocidnih politika, a i onih koji genocid negiraju.

„Želimo da iz Srebrenice pošaljemo poruku sunarodnicima i sugrađanima iz reda srpskog naroda da je ovo dobar dan za sve i da se na ovaj dan ljudi oslobađaju tereta i okova i da krivica nije kolektivna“, rekao je Dizdar, preneo je N1 BiH.

On je pozvao „ljude u BiH i Srbiji da otkinu lance politika koji ih stalno guraju u priču da je zločin kolektivni, da su zločinci narodni heroji i da je odustajanje od branjena neodbranjivog njihov poraz“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.