U trendu

Severnokorejski vođa naredio ubrzane pripreme za rat

Severnokorejski vođa Kim Džong Un naredio je vojsci, namenskoj industriji i sektoru nuklearnog naoružanja da ubrzaju pripreme za rat kako bi se suprotstavili „konfrontacionim potezima SAD bez presedana“.

Kako su javili lokalni mediji, on je na sastanku vladajuće partije govoreći o pravcima politike u novoj godini takođe rekao da će Pjongjang „proširiti stratešku saradnju sa antiimperijalističkim nezavisnim državama“.

Rojters podseća da Severna Koreja između ostalog proširuje veze sa Rusijom. Vašington optužuje Pjongjang da isporučuje vojnu opremu Moskvi za rat sa Ukrajinom, dok Rusija pruža tehničku podršku kako bi pomogla Severnoj Koreji da unapredi svoje vojne sposobnosti.

Južnokorejski predsednik Jun Sukjul posetio je pograničnu oblast kako bi utvrdio odbrambenu poziciju jedinice koja je raspoređena tamo i pozvao na hitan odgovor ako dođe do bilo kakve provokacije Severne Koreje.

Kim je na sastanku partije govorio i o ekonomskim ciljevima za narednu godinu ocenivši je kao „odlučujuću“ za postizanje petogodišnjeg plana razvoja zemlje, prenela je agencija KCNA.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar