U trendu

Si Đinping i Bajden uputili čestitke povodom pola veka osnivanja Američko-kineskog poslovnog saveta

Kineski predsednik Si Đinping uputio je čestitku povodom proslave 50. godišnjice osnivanja Američko-kineskog poslovnog saveta uz iskrene pozdrave ljudima iz svih krugova u SAD koji, kako je naveo, već dugo brinu i podržavaju ekonomsku i trgovinsku saradnju Kine i SAD.

U svojoj čestitki, Si je istakao da svet doživljava velike promene bez presedana u jednom veku, a da li Kina i SAD mogu da sarađuju u suočavanju saizazovima vezano je za interese naroda dve zemlje i utiče na budućnost i sudbinu čovečanstva, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Na osnovu principa uzajamnog poštovanja, miroljubive koegzistencije i saradnje, Kina je spremna da radi sa SAD u istom smeru, da sprovede plodove susreta u San Francisku i promoviše čvrst, stabilan i održiv razvoj odnosa između dve zemlje.

Si je naglasio da su ekonomski i trgovinski odnosi Kine i SAD važan deo bilateralnih odnosa i da su doneli mnoge koristi narodima dve zemlje. Kina će nepokolebljivo promovisati visokokvalitetni razvoj i otvaranje na visokom nivou, kao i stvaranje tržišno orijentisanog, zasnovanog na zakonu i međunarodnog poslovnog okruženja.

Modernizacija Kine doneće više mogućnosti preduzećima iz celog sveta, uključujući američke kompanije, a postoji i veliki potencijal, širok prostor i obećavajući izgledi za jačanje ekonomske i trgovinske saradnje Kine i SAD.

Si Đinping je rekao da se nakon pola veka uzajamno korisne saradnje, nada da će Američko-kineski poslovni savet (USCBC) i kompanije članice USCBC-a nastaviti da grade most prijateljske razmene između Kine i SAD, da bi postao spona za praktičnu saradnju između dve zemlje i doneo doprinos novoj saradnji od koje svi dobijaju narednih pedeset godina.

Istog dana, i američki predsednik Džo Bajden je uputio pismo-čestitku povodom obeležavanja 50. godišnjice Američko-kineskog poslovnog saveta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar