U trendu

Si posle sastanka s Vučićem: ‘Novo poglavlje čeličnog prijateljstva’

Predsednik Kine Si Đinping je danas u Beogradu posle sastanka s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izjavio da potpisivanje zajedničke izjave o produbljavanju odnosa predstavlja podizanje strateštkog partnetrstva koje donosi „novo poglavlje u čeličnom prijateljstvu Kine i Srbije“.

„U komplikovanom spoljnopolitičkom okruženju Srbija se posvetila nezavisnosti i brani teritorijalni integritet i suverenintet i brani svoje dostojanstvo, ona se pridržava međunarodnog prava čak i u ovoj promenjivoj dinamici. To je samo ojačalo tradicionlano prijateljstvo dve države“ – kazao je Si u Palati Srbija.

Najavio je zajedničku izjavu o produbljavanju odnosa i podizanju strateštkog partnetrstva koja doprinosi izgradnji „globalne zajednice zajedničke budućnosti“ čime Kina i Srbija „žele da prigle još sjajniju budućnost i da se posvete prijateljstvu“.

„Duboko sam imresioniran sastankom i okupljanjem srpskog naroda, osetio sam snažno prijateljstvo srpskog naroda sa kineskim. To me je učinilo još uverenijim u naše prijateljstvo“, kazao je kineski predsednik koga su hiljade ljudi pozdravile kod Palate Srbija.

Si je sinoć doputovao u Beograd, a svečani doček uz državne počasti priređen mu je danas na tom mestu.

Si i Vučić posle sastanka u četiri oka nastavljaju razgovor na plenarnom sastanku državnih delegacija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.