U trendu

Solidarnost traži: Sindikati da podrže omladinu u borbi protiv izborne krađe

Politička platforma Solidarnost pozvala je danas u otvorenom pismu sindikate da „dignu svoj glas, pokrenu akcije i pokažu da su relevantna društvena snaga koja neće ćutati i gledati kako vlast hapsi i zatvara omladinu zato što je digla glas protiv izborne krađe“.

„Režim je uhvaćen u izbornoj krađi i sada se žestoko sveti omladini koja je odlučila da se tome odupre. Oni koji su pokrali izbore, decu ove zemlje optužuju za rušenje ustavnog poretka. Oni koji duže od decenije kradu ovaj narod, drže decu ove zemlje u zatvorima zato što su hrabro pokazala prstom na lopove“, poručila je Solidarnost.

Kako je navela, „to je omladina koja nije besna samo zato što su pokradeni izbori“.

„Ta omladina je besna zato što vide da im roditelji rade dva posla, ali zimovanje nikada ne vide. Besni su zato što im je budućnost ili fabrika kablova ili granica. Besni su zato što ih je pregazilo nasilje ovog režima“, ocenila je Solidarnost.

Pozvala je sindikate da jasno i glasno traže puštanje na slobodu svih uhapšenih tokom poslednjih protesta u Beogradu i istakla: „Pozivamo vas da danas budete solidarni sa omladinom kako bismo sutra svi solidarno stvarali bolje uslove života i rada u Srbiji“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar