U trendu

SPN: Nećemo učestvovati u nastavku Vučićeve izborne lakrdije

Izborna lista „Srbija protiv nasilja“ (SPN) saopštila je danas da neće učestvovati na izborima koji se ponavljaju na nekim biračkim mestima, već zahteva poništavanje svih nedavno održanih izbora, u skladu sa izveštajima domaćih i međunarodnih organizacija koje su posmatrale izborni proces.

„Izbori koji se u subotu ponavljaju na jednom broju biračkih mesta ne mogu anulirati pljačku, niti ispraviti nepravdu koja se dogodila 17. decembra. Zbog toga na njima nećemo učestvovati. Zato kontrolori koalicije ‘Srbija protiv nasilja’ neće učestvovati u nastavku Vučićeve izborne lakrdije“, navale je SPN.

Kako je rečeno, „u Srbiji poslanici štrajkuju glađu zbog dokazane izborne pravare, hapse se politički neistomišljenici, prebijaju se i privode studenti, institucije brane režim a ne zakon, huligani nasrću na građane koji protestuju, novinare koji o tome izveštavaju i imovinu koja pripada svima nama“.

Glasanje, kako je poručila SNP, u takvim uslovima nema smisla.

„Tražimo od nadležnih institucija da na osnovu zahteva građana, javnih ličnosti, organizacija koje prate izbore i opozicije ponište pokradene izbore, uvaže opravdane zahteve za revidiranje biračkog spiska, ujednačen pristup medijima i zaustave pritiske i ucene na birače kako bismo nakon toga mogli da organizujemo fer i poštene izbore i izađemo iz političke krize koju je režim proizveo ovom, do sada neviđenom, izbornom pljačkom“, saopštila je SPN.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.