U trendu

SPN zatražila ponavljanje i pokrajinskih izbora

Pokrajinskoj izbornoj komisiji (PIK) stigao je samo jedan prigovor na osnovu kojeg opoziciona koalicija Srbija protiv nasilja (SPN) traži poništavanje celokupnih pokrajinskih izbora, objavio je danas lokalni novosadski portal 021.

Predstavnik SPN je PIK-u podneo i posebna tri prigovora za ponavljanje glasanja na tri biračka mesta u Novom Sadu zbog uočenih nepravilnosti.

„Iz glavnog prigovora SPN-a podnetog PIK-u se vidi da se radi o skoro šablonski napisanom dopisu koji je već slat i Republičkoj izbornoj komisiji i drugim lokalnim komisijama u kojima ova koalicija traži ponavljanje glasanja“, navodi 021.

Objašnjava se da se u prigovoru predstavnici SPN-a pozivaju na to da su izbori sprovedeni u uslovima „grubog kršenja prava na slobodu i jednake izbore“.

Naveli su da su postojali „dupli birački spiskovi“, da su stizali pozivi za glasanje „fantomskim biračima“, da je ministar iz Bosne i Hercegovine glasao na pokrajinskim i republičkim izborima u Novom Sadu, da je bilo kupovine glasova i tako dalje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar