U trendu

22 nova vozila za Gradsku čistoću

BEOGRAD – Grad Beograd je obezbedio 22 nova vozila za javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“, a prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, ukupna vrednost novih vozila je 370 miliona dinara.

To preduzeće sada ima nove roto i mini smećare, kamione sa bočnim utovarom, cisterne, multifunkcionalne mašine i mašine za zimsko održavanje pešačke zone.

Vesić je najavio da će Grad Beograd sledeće godine „Gradskoj čistoći“ obezbediti budžet veći za oko tri miliona evra, te da će preko Sekretarijata za zaštitu životne sredine kupiti 25 novih cisterni za pranje ulica i 30 novih smećara.

To će, dodao je zamenik gradonačelnika, bitno poboljšati kvalitet rada „Gradske čistoće“.

Naveo je da u tom preduzeću radi 2.850 ljudi i zahvalio im na poslu koji obavljaju, ali i dodao da Beograd ne može da bude čist ako ga ne čiste i sami Beograđani.

„Pozivam sve sugrađane da bez obzira na svu novu mehanizaciju koju kupimo više vode računa o čistoći Beograda jer samo tako naš grad može da bude potpuno čist“, dodao je Vesić.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić je zahvalio zameniku gradonačelnika na podršci i što je izdvojio vreme da poseti to preduzeće.

„Mi radimo ovde dosta složen i težak posao. Ova mehanizacija koju smo nabavili uz podršku Grada Beograda i ona koju planiramo da nabavimo sledeće godine olakšaće nam posao koji obavljamo. Apelujem na sugrađane da pomognu našim komunalnim radnicima da odlažu otpad kako je propisano i da zajedno naš grad učinimo čistijim i lepšim“, dodao je Popadić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar