U trendu

Advokat: Zdravstveno stanje Ivanovića sve ozbiljnije

Zdravstveno stanje lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, koji i u bolnici štrajkuje glađu, sve je ozbiljnije, izjavio je danas njegov advokat Nebojša Vlajić.

Ivanović je vrlo malaksao, neispavan je, pati od nesanice, dezorijentisan je i nije u stanju da se koncentriše, rekao je za RTS Vlajić, koji je sinoć posetio Ivanovića.

„Sa njim je sada vrlo teško voditi neki ozbiljniji razgovor, jer on praktično nije u stanju ni da izdrži posetu advokata“, istakao je Vlajić.

Vlajić je ukazao da je Ivanović ozbiljan u nameri da nastavi štrajk, iako mnogi utiču na njega – branioci, lekari, prijatelji i porodica, koja traži da nešto učini, da ili prestane sa štrajkom ili da promeni režim. „Njima ovaj štrajk pada znatno teže, nego njemu“, rekao je Vlajić.

Vlajić je najavio da će danas ponovo razgovarati i da će verovatno Ivanović od sutra početi da uzima supu, koja se služi u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, dakle, tečnu hranu.

On je najavio da će Ivanović verovatno dozvoliti potpunu primenu infuzionih fizioloških rastvora, koji se daju putem infuziju. „On štrajk ne prekida, on čvrstu hranu neće uzimati, on jednostavno menja režim ovoga štrajka“, objasnio je Vlajić.

Vlajić je ocenio da je odluka sudije da Ivanoviću zabrani posete nesrećna odluka.

Ivanovićev advokat je ukazao da ni juče, ni prekjuče nije bilo dozvoljeno da Ivanovića poseti porodica i da je prekjuče čak odbijena i poseta njegovog sveštenika koji je dolazio da ga ubedi da prekine štrajk.

Vlajić je objasnio da je i sam imao teškoća pre dva dana kada je želeo da ga obiđe. „Sudija je doneo novo rešenje kojim praktično objašnjava ono staro rešenje i kaže da sada branioci mogu da ga posećuju, što po mom mišljenju nije smelo da bude sporno ni u jednom trenutku“, ocenio je Vlajić.

Zabrana licima, koja spadaju u njegovu najužu porodicu i braniocima da ga posećuju je kršenje njegovih ljudskih prava, naglasio je Vlajić i najavio da će se danas obratiti sudiji sa zahtevom da se dozvoli da ga porodica posećuje, jer on ima pravo na posetu porodice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.