U trendu

Advokatska komora Vojvodine: Lažni pozivi da se ne učestvuje na protestu zbog napada na advokate

Advokatska komora Vojvodine (AKV) prenela je danas obraćanje advokata Božidara Beronje upućeno tom udruženju, kojim se upozorava da neko u njegovo ime šalje lažne pozive da se bojkotuje protestno okupljanje zbog učestalih napada na advokate zakazano za sutra.

Kako se upozorava u tom dopisu, neko je u ime Beronje na internet adrese advokata poslao pismo u kome se navodi da on poziva kolege da ne prisustvuju protestu koji organizuje AKV, jer su napadači na njega privedeni.

„Želim da istaknem da nisam sačinio navedeni mejl, da ne koristim tu mejl adresu i da je sadržaj istog potpuno neistinit a moji lični podaci su zloupotrebljeni“, naveo je Beronja.

Dodao je da je o pismu, koje je navodno upućeno u njegovo ime, obavestio „i organe MUP-a“.

A u tom pismu, za koji Beronja tvrdi da je lažan, između ostalog se navodi da povod napada na njega „nema veze sa obavljanjem advokatske profesije“, kao i da se on politizuje.

Upravni odbor Advokatske komore Vojvodine doneo je prošle nedelje odluku da organizuje protest zbog učestalih napada na advokate i zakazao ga za sutra, 21. mart, u podne, ispred zgrade novosadskog suda.

Kako je navedeno u toj najavi, protest organizuju povodom do sada nerešenih slučajeva napada na advokate, kao i najnovijeg slučaja fizičkog napada na novosadskog advokata Božidara Beronju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.