U trendu

Akcija recikliranja u osnovnim školama za pomoć malom Bošku

BEOGRAD – U osnovnim školama u beogradskoj opštini Stari grad danas se sprovodi akcija „Recikliraj za život“ u cilju prikupljanja sredstava za lečenje malog Boška Gugletu, koji boluje od spinalne atrofije mišića.

Prikupljanje reciklabila biće sprovedeno do 20 časova, a svi koji su u mogućnosti mogu doneti reciklažni otpad u dvorišta sedam osnovnih škola u toj opštini, kako bi se skupio novac za najskuplji lek na svetu u vrednosti od 294 miliona dinara.

Do sada je prikupljeno oko 16 miliona dinara, rekla je dečakova majka Nađa Guglet, koja je istakla da je važno da se sredstva prikupe što pre, kako bi otpočela terapija.
„Spinalna mišićna atrofija je smrtonosna bolest ukoliko se ne leči. Nadamo se da će se više ljudi odazvati, kako bi Boško imao šansu za normalan život“, poručila je Nađa Guglet ispred OŠ „Drinka Pavlović“.

Mirjana Cakić, ispred JKP „Gradska čistoća“, koje organizuje ovu akciju, kaže da i jedna flaša znači mnogo i ističe da svi imaju šansu da pomognu malom Bošku.

Rekla je da će se nastaviti akcija i u drugim gradskim opštinama.

Pomoćnica predsednika opštine Stari grad Marija Markov naglasila je da akcija recikliranja, osim što može spasiti život, pomaže i u očuvanju životne sredine.

„Činimo jedno dobro delo i nadam se da ćemo uspeti da spasimo život malog Boška. Na terenu će biti i opštinski volonteri koji mogu da upute građane“, poručila je Markovljeva.

Gradska čistoća je u školske dvorište postavila korpe za prikupljanje papirne, plastične, metalne i tetrapak ambalaže, a ukoliko sugrađani žele da poklone i staklenu ambalažu, nju mogu odložiti u jedno od zvona koja su postavljena na više lokacija u opštini Stari grad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.