U trendu

Akcija suzbijanja komaraca i sutra u Beogradu

BEOGRAD – Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ nastaviće sutra sa akcijama suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda.

U terminu od 19:30 sati do ponoći ekipe tog preduzeća vršiće suzbijanje komaraca uređajima sa zemlje na lokalitetima Hajd park, Topčider, Košutnjak, Novo groblje, Zvezdarska šuma, Centralno groblje, Šumice, Banjička šuma, Sremačka šuma, groblje Orlovača.

Takođe, akcije suzbijanja komaraca vrišće se i na lokalitetima Rucka, Pećani, Ostružnička šuma, Čukarička padina, Banovo brdo, Julino brdo, Bele vode, Rupčine, Repište, Cerak, Cerak vinogradi, Železnik i Sremčica.

U saopštenju „Gradske čistoće“ se ističe da je preparat koji se koristi za tretman termalnog zamagljivanja odraslih formi komaraca sa zemlje registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda što, dodaje se, znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata i da nema razloga za strah.

Na sugrađane se apeluje da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija.

Podseća se da sugrađani svakog radnog dana od sedam do 15 sati mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.