U trendu

Akcija suzbijanja komaraca u Beogradu nastavlja se sutra

BEOGRAD – Akcija suzbijanja komaraca u Beogradu biće nastavljena sutra od 19.00 do 24.00 časa na javnim površinama, između ostalog u opštinama Stari Grad, Vračar, Voždovac, Barajevo, Čukarica.

Akcija suzbijanja komaraca obuhvatiće lokacije: Zvezdarska šuma, Novo groblje, Šumice, Ada Huja, Višnjica uz Dunav do Suve Stene, Ada Ciganlija, Makiš kolonija, Ratno ostrvo i Konjički klub Banatska, Novo Bežanijsko groblje, SC „Surčin“, naselje Soko salaš, Barajevo – jezero Duboki potok, Barajevo – naselje Lisović, Barajevo – naselje Baćevac, Barajevo – naselje Meljak.

Akcija će se sprovesti i na Vračaru, Lekinom brdu,Voždovcu, Đermu, Lionu, Slavujevom vencu, Gornjem Kalemegdanu, Beogradu na vodi i Donjem Kalemegdanu, u Starom gradu, Sinjskoj, Mirijevu 3 i 4, Braće Srnić, Braće Jerković, Medaković, u Botaničkoj bašti, u naselju Profesorska kolonija i Hadžipopovac, od Tabanovačke do Vitanovačke, od Vitanovačke ulice do Kružnog puta, od mosta na Adi ka Sajmištu.

Prema saopštenju JKP „Gradska čistoća“, preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Oni navode da je preparat bezbedan po zdravlje ljudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, a ukoliko im smeta miris preparata, trebalo bi da se udalje od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore.

JKP „Gradška čistoca“ apeluje na građane da omoguće nesmetan rađ ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija.

Akciju će sprovesti Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar