U trendu

„Ako zlostavljate životinje, naći ćemo vas“: Kako su 2 Srbina uterala strah u kosti manijacima

“Ako zlostavljate životinje, naći ćemo vas“, tako se pre godinu dana srpskoj javnosti predstavila ekstremna grupa za zaštitu životinja “Levijatan“.

Dušan Dule Džakić i Pavle Paša Bihali podelili su za RTL priču u kojoj ništa nije onako kako se čini na prvu loptu.

Dušan objašnjava kako je lep osećaj kad nekome ko je zlostavljao životinje održiš lekciju.

Oni jesu deo ekstremnog pokreta “Levijatan“. Ekstremnog po metodama, jer im je cilj krajnje pacifistički – zaustaviti nasilje nad životinjama.

„Oni dok ne osete taj strah koji oseća ta životinja oni ne mogu da nauče svoju lekciju. Nemaš pravo da je zlostavljaš i nemaš pravo tu da sprovodiš pravdu, jer i nad tobom može da postoji neko ko može da sprovede pravdu. Ja ne kažem da ja imam to pravo ili da bilo ko od nas ima to pravo ali ako ti možeš, što ne mogu ja“, priča Pavle.

Pokret su osnovali pre otprilike godinu dana. S ovom su se fotografijom i porukom predstavili javnosti.

Na Fejsbuku imaju gotovo 80.000 pratilaca.

Foto: Pixabay/Pexels

„Jedan dečko je snimio kako je razbio glavu mački i stavio na svoj instagram profil i napisao ‘ha ha hah’, e sad posle nekoliko dana je taj isti dečko osvanuo na mom instagram profilu s rečima ‘Pogrešio sam, neću više. Levijatan me naučio da volim životinje“. Ko je njemu rekao to da napiše i odakle to na mom profilu ja sad ne mogu tu vama to da preciziram tačno, a niko nije glup. Jednostavno je da se spoji jedan i jedan“, kaže Dušan.

Dušan je MMA borac koji kod kuće ima desetak životinja, od mačaka i pasa do kornjača, gusaka i ribica. Levijatanu se pridružio jer misli da svojim znanjem može spašavati životinje.

„Zašto nekoj mački uzeti kamen i razbiti glavu. Iz kog razloga? Možeš ti da mi objasniš? Niko ko je normalan tako nešto ne može da mi objasni. E onda, pošto meni to niko ne može objasniti, onda ću se ja potruditi da objasnim tom dečku da ne može to raditi. Imao sam veliki broj takvih objašnjavanja“, tvrdi Dušan.

Pavle dodaje da se radi o ljudima s kojima se ne može pričati, jer onda viču „jao izvini, pa nisam ja to tako mislio“.

„Kako druže nisi mislio? Ovog smo uhvatili jednog što je šutnuo mačku i razbio joj glavu i kaže ‘nisam mislio’. Čekaj, kako nisi mislio, nego šta si slučajno se sapleo pa si šutnuo mačku“, pita se Pavle.

Dušan objašnjava kako je lep osećaj kad nekome ko je zlostavljao životinje održiš lekciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.