U trendu

Aktivisti iz Beograda pošli sa Prokopa na protest u Novi Sad

Više desetina gradjana, medju kojima su i lideri pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović, Radomir Lazović i drugi aktivisti tog pokreta, pošli su danas sa beogradske železničke stanice Prokop na protest „Buna protiv mafije“ u Novom Sadu, preneo je portal Nova.rs.

Pokret Ne davimo Beograd najavio je ranije da će organizovati „zajednički odlazak vozom“ na taj protest, koji organizuje više nevladinih organizacija.

Protest je najavljen za 19.00 ispred policijske stanice u novosadskoj Ulici Pap Pavla zbog nasilja nad gradjanima koji su prethodnog četvrtka protestovali ispred gradske skupštine uoči usvajanja Generalnog urbanističkog plana.

„Batinaši i policija predstavljaju i brane mafiju koja vodi ovu državu, a za koju očigledno zakoni ne važe. Ovo ne sme proći bez odgovora svih ljudi kojima je do Novog Sada i Srbije stalo“, naveli su iz Ne davimo Beograd.

Ocenili su da je usvajanjem Generalnog urbanističkog plana Novog Sada „otvoren put investitorskom urbanizmu u gradu koji vodi popunjavanju zelenih površina, uništavanju prirodnih dobara i podizanju gustine stanovanja tako da postojeća gradska infrastruktura ne može da izdrži pritisak“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.