U trendu

Aleksandar Karadjordjević česititao kumi kraljici Elizabeti platinasti jubilej

Prestolonaslednik Aleksandar Karadjordjević čestitao je danas svojoj kumi kraljici Elizabeti II platinasti jubilej, 70 godina vladavine, navodeći da je „njena mudrost vodila Veliku Britaniju u mnogim teškim vremenima“.

„Stabilnost i kontinuitet koji su oličeni u poziciji monarha ustavne parlamentarne monarhije, omogućili su njenom narodu da prevazidje sve teškoće i da ih prebrodi, učinivši ih jačim i još čvršće ujedinjenim“, poručio je Karadjordjević u čestitki.

Kako je naveo, poželeo je kraljici da „još mnogo godina bude voljena i poštovana od naroda Ujedinjenog Kraljevstva, Komonvelta i celog sveta, uključujući i mnoge Srbe koji žive ne samo u Velikoj Britaniji već i u Kanadi, Australiji i drugim zemljama“.

Aleksandar Karadjordjević rodjen je 17. jula 1945. u hotelu Kleridžiz u Londonu, u apartmanu 212, koji je bio privremeno proglašen jugoslovenskom teritorijom.

Krstili su ga patrijarh Gavrilo i episkop Nikolaj Velimirović, 24. oktobra 1945. godine u Vestminsterskoj opatiji, a kumovi su mu bili buduća kraljica Elizabeta Druga, i njen otac kralj Džordž Šesti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.