U trendu

Ambasador Srbije u Turskoj: Atmosfera je vrlo relaksirana ali izbegavati javna okupljanja

 Ambasador Srbije u Turskoj Zoran Marković rekao je danas, povodom poziva građanima Srbije da izbegavaju odlaske u tu zemlju zbog mogućeg terorističkog napada, da je atmosfera u Ankari vrlo relaksirana, te apelovao da se izbegavaju mesta javnog okupljanja.

Marković je za RTS kazao da ta informacija „stigla posredstvom naše Vojno-bezbednosne službe“ i da je, kako je dodao „došla od predstavnika zapadnih službi“.

Kazao je da tursko ministarstvo unutrašnjih poslova ovoga puta nije sms-om obavestilo građane da ima saznanja da se sprema napad, te dodao da je to praksa tamošnjih vlasti.

„Ja ću ponoviti i reči našeg ministra (Ivica Dačića) – povećan je nivo opreza naših građana koji po bilo kom osnovu (borave) ili nameravaju da borave u Turskoj.To i ja molim i očekujem od naših građana, i izbegavanje mesta javnog okupljanja“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, bilo kakve mitinge i ultra prometna mesta, treba izbegavati u narednom periodu.

Napomenuo je i da druge zemlje nisu uputile takav poziv svojim građanima.

„Ono što znam je da nijedna druga ambasada, bilo koje zemlje, velike ili male svejedno, nije pozvala svoje građane na način kako smo se mi obratili“, istakao je ambasador.

Direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović, koji je u Istambulu, rekao je da nema „nekih znakova tenzije“ ili, „bilo čega što bi podsećalo na strah od mogućeg terorističkog napada“.

Rekao i da je u Istanbulu nekoliko dana i da je situacija normalna.

„Možda se čini meni, ali malo je veće prisustvo policije na ulicama, pogotovo u ulici koju sam obišao, u kojoj se (nedavno) i dogodio teroristički napad“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar