U trendu

AMSS: Može doći do usporene vožnje i povremenih zastoja u saobraćaju

Automotosavez Srbije (AMSS) saopštio je danas da zbog niskih temperatura, slabe vidljivosti, jakog vetra i snežnih nanosa može doći do usporene vožnje i povremenih zastoja u saobraćaju na deonicama državnih puteva prvog i drugog reda.

Sneg povremeno umerenog intenziteta koji provejava u većini krajeva Srbije uslovljava mokre kolovoze, na pojedinim ima i raskvašenog snega na kolovozu, u višim i planinskim predelima treba računati sa ugaženim snegom, a na pojedinim deonicama ima i poledice na putu što dodatno predstavlja opasnost u vožnji, navode iz AMSS.

Saobraćaj se usporeno odvija i preko planinskih prevoja na području timočke i negotinske krajine preko Tresibabe, Čestobrodice i Popadije, a slično je i na putevima na području Valjeva, kao i u zapadnim krajevima Srbije.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a ka Kopaoniku preporučuje se prilaz sa zapadne strane iz pravca Jošaničke Banje.

Iz AMSS apeluju da se na put kreće isključivo sa zimskom opremom i dobrim zimskim gumama, jer su zbog loših pneumatika česta proklizavanja i preprečavanja vozila posebno na usponima i prevojima, koja su često uzrok obustave saobraćaja.

AMSS saopštava i da na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta. Na snazi je zabrana za kamione na ulazu i na izlazu iz zemlje na graničnim prelazima sa Hrvatskom Šid, Sot, Bogojevo, Ljuba i Bačka Palanka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar