U trendu

AMSS: Na naplatnim rampama čekanja do 15 minuta, na granicama do 45

Auto moto savez Srbije (AMSS) saopštio je večeras da je saobraćaj u zemlji pojačanog intenziteta što je i karakteristično za praznične dane, ali da ipak na naplatnim rampama nema dužeg zadržavanja od 10 do 15 minuta.

Veći broj vozila beleži se na autoputevima, kao i na svim frekventnijim putnim pravcima koji vode ka turističkim mestima i izletištima, navodi se u saopštenju AMSS i dodaje da se najduže, do 15 minuta, čeka na naplatnoj rampi Preljina.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta, dok se veći broj vozila očekuje na prelazima sa Madjarskom i Hrvatskom pa bi čekanja mogla da budu do 45 minuta.

„Na graničnom prelazu Šid na ulazu u Srbiju zadržavanja su oko sat, a isto toliko beleži se i na graničnim prelazima sa BIH, na GP Sremska Rača na ulazu u Srbiju 60 minuta, kao i na GP Kotroman, takodje na ulazu u zemlju“, navodi AMSS i vozačima prepručuje korišćenje alternativnih i manje opterećenih graničnih prelaza.

AMSS upozorava da će promenljive vremenske prilike koje meteorolozi prognoziraju za kraj dana, i kišu na jugu Srbije, usloviti mokre i klizave kolovoze koji mogu posebno da ugroze bezbednu vožnju.

„Zato apelujemo na vozače da smanje brzinu i kretanje prilagode uslovima na putu. Ukoliko dodje do nepredvidjenih zastoja i prekida u saobraćaju, apelujemo na vozače da imaju više strpljenja i tolerancije za volanom, da ne ulaze u rizična preticanja i obilaženja kolona, jer se u satima pojačanog saobraćaja povećava i broj saobraćajnih nezgoda“, navodi AMSS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.