U trendu

AMSS: Netačni i neistiniti navodi Dveri o preregistraciji vozila na Kosovu i Metohiji

Auto-moto savez Srbije (AMSS) demantovao je danas navode pokreta Dveri u vezi sa preregistracijom vozila sa srpskim tablicama na Kosovu.

U saopštenju su ukazali i da su navodi iz saopštenja Dveri „potpuno netačni i neistiniti“.

AMSS je naveo je da „nema svoju poslovnu jedinicu, niti povezano pravno lice na teritoriji Kosova i Metohije“ tako da „samim tim i nema nikakve ingerencije nad bilo kojim pravnim licem koje se bavi tehničkim pregledom i registracijom vozila na Kosovu i Metohiji“.

„Želimo da istaknemo da su navodi iz teksta da su prostorije AMSS zatrpane vozilima i zahtevima za preregistraciju gde se postavlja pitanje ko je AMSS-u naložio da u ime prištinskih vlasti realizuje ovu nečasnu rabotu, potpuno netačni i neistiniti“, dodao je AMSS.

Pokret Dveri ocenio je da su Srbi na Kosovu prepušteni sami sebi i kosovskim vlastima, i da su prinuđeni da preregistruju svoja vozila na tablice „RKS“, saopšteno je iz tog pokreta.

Dveri su navele i da su prostorije AMSS „zatrpane vozilima i zahtevima za preregistraciju“ te da se postavlja spitanje, ko je AMSS-u dozvolio ili naložio da u ime prištinskih vlasti to realizuju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.